agenda

De beste manier om op de hoogte te blijven is via onze nieuwsbrief.
Daarnaast vind je hieronder de al geplande activiteiten.

De sociale kalender brengt allerlei maatschappij­vernieuwende initiatieven samenbrengen in één agenda. Ook daar vind je regelmatig interessante samenkomsten.

sep
23
za
2017
MARTA Hasselt – September @ Stationsbuurt
sep 23 @ 09:00 – 20:30

Na een zomerstop gaan we door met de derde editie van MARTA Hasselt. Heb je onze eerste en tweede editie gemist? Zorg dat je er deze keer bij bent.

9u-17U
———
De boerenmarkt aan het station.
De markt waar boeren, producenten en koks vanuit de streek samenkomen.
De markt om inkopen te doen, iets te eten en te drinken en gezellig te blijven hangen.

 

9u-11u30
———-
Een boerenontbijt verzorgd door De Sladerij.
(Gelieve tijdig in te schrijven).

13u-17u
———-
Een kookdemo met proevertjes waarbij de kok enkel ingrediënten van de markt gebruikt. Meer info hierover volgt later.

19u
——
Een overschottendiner op een andere locatie in de stad.
Meer info hierover volgt later.

Festival Conscienza @ Hippodroom
sep 23 @ 12:00

Conscienza vindt plaats op zaterdag 23 september 2017 vanaf 12u00 in de Hippodroom, Rutterweg 85, Tongeren,
Een gezellige open sfeer met aandacht voor bewuster omgaan met de planeet, de vervuiling, de ethische kwestie van het consumeren, een markt met kunstenaars, originele ideeën, biologische groenten, pyrografie, gerecycleerde/handmade spullen. De sfeer zou bovengemiddeld goed moeten zijn. In de namiddag starten de optredens van binnen-en buitenlandse bands van diverse pluimages, rock, instrumentaal, one-man-band etc..

Website : http://conscienza.244-helpeenhond.eu/
Toegang is gratis, parking is gratis, standplaats is gratis.

sep
24
zo
2017
Cultuur(Z)amer in Diest @ Cultuurcentrum Diest
sep 24 @ 10:00 – 17:00

Fixen en repareren, dat gebeurt tijdens het Repair Café. En natuurlijk ook gezellig samen zijn! Gemotiveerde vrijwilligers helpen je met herstellen van juwelen, kleding, elektrische apparaten, speelgoed, …. Leren van en met respect voor elkaar. Er zijn ook workshops voor jong en oud. Een lekkere hap en een frisse tap tegen democratische prijzen, randanimatie, een toffe babbel… Alles is aanwezig om er een leuke namiddag van te maken.

sep
27
wo
2017
An inconvenient sequel (filmpremière) @ Kinepolis Hasselt
sep 27 @ 20:15

Een decennium nadat Al Gore met An Inconvenient Truth klimaatverandering in het hart van de populaire cultuur bracht, laat hij in het fascinerende en aanmoedigende vervolg zien hoe dicht we tegen een echte energierevolutie staan. De film roept op tot actie vanuit het idee dat we door menselijke vindingrijkheid en passie antwoorden kunnen formuleren op de gevolgen van klimaatverandering. Klimaatambassadeur Ignace Schops kadert de film. Na de film wordt u uitgenodigd om bij een glas na te praten. Reserveer uw gratis tickets tot 20 september viawww.limburg.be/klimaatfilm2017

sep
28
do
2017
Boer op de koer @ Stadhuis Genk
sep 28 @ 17:00 – 20:00

Laatste donderdagse boerenmarkt op het binnenplein van het Genkse stadhuis met authentieke producten, rechtstreeks van de boer of producent, in principe ambachtelijk, vaak biologisch gecertificeerd. Met een tapasbar, een streekbar (met bieren, wijnen en sappen van hier) en kinderanimatie.

okt
7
za
2017
Transitie in steden en gemeenten @ Provinciehuis Vlaams-Brabant
okt 7 @ 10:00 – 17:00

Enkel samen kunnen we de transitie naar een 100% hernieuwbare en circulaire samenleving waarmaken. Lokale organisaties en burgerinitiatieven spelen daar een enorm belangrijke rol in. Daarom organiseert de BBL op zaterdag 7 oktober 2017 “Boost Je Buurt”: een dag vol workshops, inspiratie en concrete hulp om wakkere actievelingen te helpen hun plannen voor hun buurt waar te maken. Voor lokale politici, ambtenaren en leden van Jeugdraad, Milieuraad, Seniorenraad, verenigingen en buurtcomités in jouw gemeente of stad! Programma & inschrijven via www.boostjebuurt.be.

okt
14
za
2017
Festival RETOUR @ Leoni hal
okt 14 hele dag

Workshops en standen i.v.m. circulaire economie, met een focus op ‘spullen & geld’.

okt
16
ma
2017
De commons als concrete weg naar een duurzame samenleving @ Universiteit Hasselt Campus Oude Gevangenis, Auditorium Louis Roppe
okt 16 @ 19:30 – 22:00

Gespreksavond met Jef Peeters (° 1950, Antwerpen). De spreker is doctor in de wetenschappen (chemie) en licentiaat in de filosofie, op een proefschrift over de techniekfilosofie van Otto Ullrich. Tot zijn pensioen in 2010 doceerde hij o.a. sociale filosofie en ethiek aan de Sociale School Heverlee en Regaschool (later allebei KHLeuven). Daarnaast was en is hij onderzoeker aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte (KUL). Hij geniet bekendheid voor zijn onderzoek naar de relatie tussen sociaal werk en duurzame ontwikkeling. Hij is medeoprichter van SOWIT (Sociaal Werk in Transitie), en een van de trekkers van het internationaal netwerk voor een “ecosociale transformatie van de samenleving”. Hij is ook actief in het project Leuven Klimaatneutraal 2030. In 2015 verscheen van hem “Veerkracht en burgerschap-Sociaal Werk in transitie”.

okt
21
za
2017
Festival RETOUR in Halen @ Buurthuis Zelk
okt 21 @ 14:00 – 18:00

In het kader van het provinciale Festival RETOUR (14-22/10) organiseert Welzijnsschakel Halen een weekend met allerlei initiatieven: indoor doorgeefplein, een markt met tweedehandskleding, crea-ateliers, upcycling, fairtrade en een tentoonstelling over Halen in het verleden. RETOUR staat voor repareren, experimenteren, telen, opwaarderen, uitlenen, ruilen enz.. Dit evenement wil vanuit allerlei basisinitiatieven een antwoord bieden op de doldraaiende en vernietigende wereldeconomie. Het festival vult twee weekenddagen: zaterdag van 14 tot 18 uur, en zondag van 10 tot 18 uur. Wie gratis een standje wil zetten, kan contact opnemen via onderstaande coördinaten.