agenda

De beste manier om op de hoogte te blijven is via onze nieuwsbrief.
Daarnaast vind je hieronder de al geplande activiteiten.

De sociale kalender brengt allerlei maatschappij­vernieuwende initiatieven samenbrengen in één agenda. Ook daar vind je regelmatig interessante samenkomsten.

aug
8
wo
2018
De Langste Veggietafel Leopoldsburg
aug 8 @ 12:00 – 20:00

Kom op woensdag 8 augustus naar het Koningin Astridplein in Leopoldsburg en beleef de leukste en lekkerste dag van de zomer. Geniet van seitanstoverij met frietjes en een heerlijk uitgebreid groentebuffet in ruil voor een vrije bijdrage. Kuier tussen kraampjes met plantaardige en duurzame producten en geniet van een heerlijk dessert.

Schrijf je snel in voor de tweede editie van de Langste Veggietafel in Leopoldsburg voor 31 juli via lvtleopoldsburg@gmail.com !

We zoeken nog vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. Naast eeuwige roem en dank bieden we je een leuke sfeer en enkele extra’s aan. Voel je je geroepen, dan graag een berichtje.

sep
8
za
2018
World Cleanup Day 2018
sep 8 hele dag

Op Zaterdag 8 September 2018 organiseert de LET’S DO IT ! WORLD – beweging tegen zwerfvuil een mondiale WORLD CLEANUP DAY.

De LET’S DO IT-World-beweging ontstond in 2008 in de Baltische republiek Estland toen op 3 Mei van dat jaar het zwerfvuil over het volledige Estse grondgebied. Op nauwelijks 5 uur tijd werd opgeruimd en 50.000 vrijwilligers meer dan 10.000 ton afval verzamelden en verwijderden.

www.letsdoitworld.org

Zwerfvuilacties , hoe nuttig ook (!) , blijven evenwel een vorm van symptoombestrijding . Het is dus noodzakelijk om met een fundamentele oplossing voor het zwerfafvalprobleem de ziekte bij de wortel aan te pakken.
Invoering van STATIEGELD voor plastic/ metaal en bric drankverpakking heeft in ‘statiegeldlanden’ zoals Duitsland en Scandinavië geleid tot een spectaculaire zwerfafvalreductie.
Het getuigt van een criminele obstructiepolitiek dat FOST PLUS ( = Federatie Belgische verpakkingsindustrie ) invoering van statiegeld in ons land blijft tegenwerken.

Nochtans liggen de weggekeilde lege drankverpakkingen van een aantal Fost Plus-aandeelhouders honderdduizendvoudig langs Vlaamse wegen en velden.
“Jupiler, Mannen weten waarom” . Maar duidelijk niet waar ze de lege drankblikjes moeten deponeren…
“Red Bull, Geeft je vleugels “. Maar duidelijk niet groot genoeg om de eerstvolgende afvalbak te bereiken…

sep
30
zo
2018
Vreucht van eigen bodem @ kasteel Nieuwenhoven (Sint-Truiden)
sep 30 @ 11:00 – 17:00