Vuur, vrienden, vroentesoep & vrassingen

Wanneer:
14 augustus 2017 @ 10:40
2017-08-14T10:40:00+02:00
2017-08-14T10:55:00+02:00
Waar:
Biologische brouwerij Jessenhofke (langs het kanaal)
Simpernelstraat 17
3511 Hasselt
België
Kosten:
Gratis

Gezellig keuvelen rond een open vuur, waarop we samen een grote ketel soep koken van alle groenten en (on)kruiden die je meebrengt. Om 18u30 vertrekt een gewone wandeling (ca. 1,5u) en een wildplukwandeling.

Vrassingen: daar mag je eventueel zelf voor zorgen ((akoestische) muziek, animatie, lekkers….)

Potluck: er staat een tafel waarop je meegebrachte hapjes kan delen. We houden alles vegetarisch. Gebruik je doosje ook om resten mee terug te nemen als er te veel zou zijn.

’s Anderendaags, 15/8 is een vrije dag. Iedereen is welkom, uitnodiging gaat vooral naar geïnteresseerden voor Transitie Limburg, Vreucht van eigen bodem en singelvereniging JAG (die hun 25 jarig bestaan vieren).

Graag aanmelden als je komt (op het FB event). Als jij (of een van je gasten) dat niet kan, bezorg dan een berichtje met hoeveel jullie komen. (Kwestie van een grotere of kleinere ketel te voorzien.)

Breng als je wil & kan zelf je eigen spullen mee: zitje (hangmat & steun, vouw- of strand)stoel), bestek en kom (of mok), wat (onbehandeld) brandhout, veilige fakkel, hapje, parasol of -plu.

Water voor soep en afwas is er.

 

Iemand een thee of koffiepot die in het vuur kan staan?

*Als toponiem verwijst vroen naar vroente, het woord voor ‘een gemene weide’. Het is afgeleid van ‘van de heer’, verlengd met het suffix -te. De oorspronkelijke betekenis van het Middelnederlandse vroonte is dus herenland, en vandaar gemeentegrond, gemene weide.

Geef een reactie