Money-money-money

Het is zogezegd niet aan god of klein pierken om de wereld van het geld te begrijpen.
en het zou pretentieus zijn om er als leek een mening over te hebben.

Maar wat hier gebeurt doet alweer mijn haren rijzen:

Om de crisis tegen te gaan drukt de Europese centrale bank nieuw geld, véél geld.
Dat geld lenen ze aan de banken aan 1%. Die lenen het door aan de Eurpese landen in nood aan 18%.
Qué?

De bankiers dansen godverdomme nu al op het graf van Europa en ze steken onze kinderen en kleinkinderen
in diepe schulden voor fictieve prestaties.
Dat ze maar niet denken dat ze daarmee wegkomen!

Indignez-vous! Houd de dief!

 “De Goldman haai grijpt de ECB”

In November 2011 verving ex Goldman directeur Mario Draghi zonder enige ophef en vrijwel zonder dat hierover in de media werd geschreven Jean-Claude Trichet als president van de ECB. Draghi ging voortvarend aan de slag door voor banken wel te regelen wat de ECB niet voor de EU landen had gedaan door massa’s geld te injecteren in het bankencircuit tegen zeer lage rente.  De Franse blogger Simon Thorpe schrijft:

Op 21 december ‘leende’ de ECB 489 miljard euro uit aan Europese banken tegen het buitengewoon royale percentage van slechts 1% voor de duur van drie jaar. Ik schrijf leende tussen aanhalingstekens, maar de ECB heeft niets om uit te lenen. Het was niets anders dan het aanzetten van de geldpers.

Het geld werd vrijwel onmiddellijk opgeslokt door in totaal 523 banken. Het is complete idiotie. De ECB kan slechts hopen dat de banken er iets nuttigs mee doen – zoals er Griekse staatsleningen mee kopen-, omdat zij 18% rente moeten betalen op staatsleningen. Maar er zijn absoluut geen voorwaarden door de ECB gesteld. Als de banken van dit geld bonussen zouden willen uitkeren of het onderbrengen in een belastingparadijs, dan kan dit zonder probleem.

Met een rente van 18% verdubbelt de Griekse schuld in slechts vier jaar. Niet de schuld zelf, maar deze drukkende interestlast, verlamt Griekenland en andere schuldenlanden. Thorpe stelt een voordehand liggende oplossing voor:

‘Waarom leent de ECB niet direct aan de Griekse overheid? Of aan de Portugese, die op dit moment tegen 11,9% leent of de Hongaren die nu 8,53% betalen, of de Ieren, die moet lenen tegen 7,06%?’

..Als de ECB onder supervisie van de gekozen EU overheden zou opereren, dan zouden wij als burgers tenminste enige invloed kunnen uitoefenen. Maar de bende die nu zijn greep uitoefent op de machtsmiddelen doen dat zonder enige democratische controle.

Goldman Sachs en de financiële technocraten hebben het Europese schip gekaapt.

Auteur: Ellen Brown – Dit artikel werd op 19 april geplaatst in Nation of Change  -Vertaling: Ad Broere

‘Hoe Goldman-Sachs de Europese Centrale Bank kaapte’:

http://www.earth-matters.nl/11/4996/verborgen-nieuws/hoe-goldman-sachs-de-ecb-kaapte.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=facebook

 

 

       Wie zich eens een voorstelling wil maken hoe groot de Europese schuld is,
of het kapitaal van Goldman-Sachs:

http://demonocracy.info/infographics/eu/debt_piigs/debt_piigs.html

http://demonocracy.info/infographics/usa/derivatives/bank_exposure.html

 

 

“Dit is een depressie!”
http://www.aandelen.com/blog/dit-is-een-depressie/

Door Maarten Verheyen op april 11, 2012

“Waar zijn nu al die euforische headlines over de briljante Draghi die met de LTRO-operatie de eurozone had gered van de ondergang?

Wie nog steeds gelooft dat Draghi een nieuwe grote depressie heeft vermeden met zijn drukpersje, moet toch eens even naar deze grafiek kijken:

Movement “I DON’T PAY” is spreading across Europe:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tqeTGTU6FFg

And more :
In 2011 we showed another world was possible. Our struggle continues in 2012; together we will rally against corruption, human-rights violations, censorship, police brutality and corporate greed. May 12th, 2012 — everywhere. Join us.
http://www.may12.net/

 

Bekijk zeker nog eens keer het ganse verhaal : “THE SHOCKING TRUTH OF THE PENDING EU COLLAPSE!”
http://www.youtube.com/watch?v=EPcWHBPYOSU&feature=share

 

 

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~