Categoriearchief: cultuur

Wat te maken heeft met de leefgewoontes en -omstandigheden van een land, continent,…

Transitiepicknick

263893_231960040163847_100000495579726_962440_3378859_n

Vrijdag 30 juni gaan we picknicken in het Kapermolenpark in Hasselt. Een moment om elkaar te ontmoeten, uit te wisselen en te doen wat je maar wil. Spellen, muziek en lekkers welkom.

Potluck
Het principe is simpel: je brengt lekker eten mee om buffetgewijs te delen met iedereen. Steeds weer een hele lekkere verrassing, leert de ervaring ons.

Honden en andere viervoeters
Onze eerste picknick dit jaar was hondenloos. En dat beviel prima. Daarom deze vraag aan baasjes van viervoeters. Laat als het kan je hond thuis. Als je hem toch meebrengt, kan dit alleen aan een leiband. Dank je wel om hier rekening mee te houden.

Afval
We vragen je ook zorg te dragen voor het terrein en eventueel afval zelf mee naar huis te nemen. Het park weer vrij, iedereen blij 😉

Affiche
Als je affiches wil afdrukken en verspreiden: klik.

Plaats en tijd: Kapermolenpark, op het ronde plein. Vrijdag 30/08 vanaf 19u00 tot opruim.
Meebrengendrank en eten om te delen, liefst bio. Bestek en beker. Een deken om op te zitten.
Organisatie: Transitie Limburg, transitie.limburg@gmail.com
Inschrijven: niet nodig.
Updates en carpoolhier.

“Klein en middel overleeft en wordt leidend” – columns -Food For Food

Het Amerikaanse maandblad Wired had er laatst een themanummer aan gewijd. Ze voorzien een toekomst voor kleine laboratoria, kleine productiecomplexen en ondernemers die met groot vakmanschap en passie producten van hoge kwaliteit zullen afleveren. Niet alleen in Wired maar ook in Nederland zal het thema de komende tijd onweerstaanbaar gaan oplaaien. Een ongefundeerde uitspraak?

via “Klein en middel overleeft en wordt leidend” – columns -Food For Food.

Neem het land terug en groei je eigen voedsel

Taking the urban garden to the next level, Seattle, Washington has officially broken ground on a dedicated seven acre area of city land set to be converted into an “edible forest” that will produce free food for the city’s residents and visitors, human or otherwise

Seattle Creating Massive Edible Forest Filled with Free Food | Wake Up World.