Categoriearchief: water

HOUDEN VAN DE AARDE – WACHTLIJST

AfbeeldingEen dubbele les van Michiel Rietveld, auteur van het gelijknamige boek ‘Houden van de Aarde’, over de erfenis van de bio-dynamische landbouw voor ons, ecologische moestuiniers.

Kasteel Hex, zondag 8 december, van 10.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.00 uur; met mogelijkheid tot lunch en een rondleiding door de moestuin en groentekelder van Hex.

Michiel Rietveld (1946) is landbouwkundig ingenieur en oprichter van Kraaybeekershof (Nl.), een opleidingscentrum voor biologische en bio-dynamische landbouw. Hij is mede-oprichter van Demeter Internationaal.

In deze introductie brengt Michiel ons een eigentijdse interpretatie van de landbouwcursus van Rudolf Steiner (1861-1925). Hij gaat in gesprek met de aanwezigen over de inzichten van honderd jaar bio-dynamische traditie in een open en niet-dogmatische geest. Michiel heeft bijzondere aandacht voor de dagelijkse praktijk.

Over de aard en de betekenis van de elementen, groeiprocessen versus afrijping, de rol van mineralen, het dynamiseren van aarde en water, het voorkomen van plagen, enz.

Een buitenkans voor iedere boer of amateurtuinder die reeds ecologisch werkt, maar bereid is zijn relatie met de aarde en de grond die hij of zij bewerkt te verdiepen.

Aanmelden: gelieve vooraf in te schrijven: gust.duchamps@telenet.be
Het aantal deelnemers is beperkt.
Deelname in onkosten: 25 euro, ter plaatse te betalen. Lunch aan vrije bijdrage.
Adres: Hekslaan, 3870 Heks-Heers
GPS: ingang langs Meerstraat 1, 3870 Heers

Carpooling vanaf het station Hasselt.

Extra info bij Gust: 0470/65.76.27

WATER IS LIFE – The Water Retention Landscape of Tamera – YouTube

 

Sepp Holzer and Bernd Mueller explain the construction, the effect and the basic ideas for the construction of a water retention landscape: a local and natural solution to the global problem of disturbed water balance.

WATER IS LIFE – The Water Retention Landscape of Tamera – YouTube.