Vuur, vrienden, vroentesoep & vrassingen
Gezellig keuvelen rond een open vuur, waarop we samen een grote ketel soep koken van alle groenten en (on)kruiden die je meebrengt. Op 14/8 om 18u30 vertrekt aan Jessenhofke (langs het kanaal in Hasselt) eerst een gewone wandeling (ca. 1,5u) en een wildplukwandeling.
Vrassingen: daar mag je eventueel zelf voor zorgen.
Potluck: er staat een tafel waarop je meegebrachte hapjes kan delen. We houden alles vegetarisch.
Graag aanmelden als je komt (op het FB event). Als jij (of een van je gasten) dat niet kan, bezorg dan een berichtje met hoeveel jullie komen. (Kwestie van een grotere of kleinere ketel te voorzien.)
Breng zelf je eigen spullen mee: zitje (hangmat & steun, vouw- of strand)stoel), bestek en kom (of mok), wat (onbehandeld) brandhout, hapje, parasol of -plu. Water voor soep en afwas is er. Iemand een thee- of koffiepot die in het vuur kan staan?
Festival RETOUЯ – doe je mee?
Op 14/10/2017 organiseert de provincie Limburg samen met o.a. Transitie Limburg en Vorming Plus een Info- & doe markt op de Corda-campus in Hasselt. RETOUR staat voor Repareren, Experimenteren, (zelf) Telen, Opwaarderen, Uitlenen, Ruilen en zoveel meer. Festival RETOUЯ gaat over duurzaamheid & circulaire economie, met een focus op geld en op spullendelen, ruilen, hergebruiken, herstellen, upcyclen
Je kan zelf van 14 tot 22 oktober initiatieven die in dit ruime kader passen aanbrengen en steun krijgen:
Nog vragen? provincie Limburg, dienst Milieu en Natuur, mina@limburg.be of 011 23 83 38.
Ideeën voor/ deelnemen aan de Info- & doe markt? Contacteer Transitie Limburg.
KBS geeft financiële steun tot € 2500
via Gemeente voor de Toekomst – Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer & BBL
Je kan bij de Koning Boudewijnstichting een dossier indienen voor een lokaal project met een aantoonbaar milieueffect rond één of meerdere van volgende thema’s: energie, materialenbeheer, mobiliteit, voeding of landbouw, duurzaam ruimtegebruik. Het project stimuleert gedragsverandering in de lokale gemeenschap, brengt oplossingen aan voor maatschappelijke uitdagingen en/of zet mensen aan om samen de transitie naar een duurzame en hernieuwbare samenleving mee te versnellen.
Lees ook de selectiecriteria.
Werkgroep Energie
Na de studie en persconferentie over Langerlo hadden we nog overleg met EnergyVille over samenwerkingsmogelijkheden, en met de nog in ontwikkeling zijnde T2 campus (Talent & Technologie) i.v.m. (om)scholingsmogelijkheden naar hernieuwbare energie.
Er werd voor lokale besturen een Memorandum opgesteld.
Op de Global WindDay (15/6) kregen we van burgemeester Wim Dries (Genk) de bevestiging dat het bestuur openstond voor burgerparticipatie in windmolens.